Kunstmarkt Buren

Op zondag 21 mei 2023 wordt er in Buren, voor de 25e keer, de niet meer weg te denken Kunstmarkt gehouden. Ruim 80 kunstenaars zullen de tuinen van het Marechausseemuseum inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.

Kunstwerken

Er worden kunstwerken getoond in allerlei soorten van disciplines zoals; portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie.

Genieten in Buren

In de kunststad Buren zijn op zondag de kaarsenmakerij en veel kleine winkeltjes en galeries geopend.  Op zich is Buren, gezien zijn historie, fraaie gebouwen en mooie straatjes altijd een bezoekje waard. De horeca met gezellige terrassen zal de bezoekers gastvrij ontvangen.

Bezoekersinformatie

De kunstmarkt begint om 11.00 uur en om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer naar huis. Was u al lang van plan een mooi kunstwerk aan te schaffen, dan gewoon even komen genieten.

Kunstmarkt Swentibold Susteren

In 2004 is er door een stel enthousiaste kunstenaars een groep gevormd om de kunst in de gemeente Echt-Susteren e.o. te bevorderen. Dit middels het organiseren van een kunstmarkt, exposities etc. In 2010 heeft dit geleid tot oprichting van de Stichting Kunstgroep Swentibold Susteren.

Jaarlijks wordt op de eerste zondag van juni de Kunstmarkt gehouden in de Beeldentuin gelegen aan Op de Wallen. Deze omgeving net achter de Amelbergabasiliek in Susteren is erg geschikt om er deze markt te houden, het heeft een speciale sfeer.

Ze zijn begonnen met de eerste kunstmarkt speciaal voor de kunstenaars van de oorspronkelijke gemeente Susteren en de daarop volgende kunstmarkten zijn er kunstenaars van buiten onze gemeente bijgekomen. De laatste jaren is de kunstmarkt en kunstroute flink gegroeid zowel wat betreft deelnemers als ook bezoekend publiek. Door de euregionale ligging van Susteren is een flinke toename te constateren van deelnemers-kunstenaars uit Duitsland en België.
De komende editie zal plaatsvinden op 4 juni 2023,

Festival des Arts

zondag 2 juli 2023

Op de dag van het festival vormen kleurrijke kramen het Limburgse decor, gevuld met kunst en creativiteit, een mengelmoes van technieken, ideeën en creaties, gemaakt door mensen met hart voor de kunstzinnige sector. Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de “doorgewinterde” deelnemers als “nieuwe” deelnemer. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in het mooiste plekje van Landgraaf. Het Festival des Arts is meer dan kunst alleen.

Ook dit jaar belooft het weer een bijzondere happening te worden. Met een gevarieerd aantal kunstenares is de organisatie dan ook enorm enthousiast om die dag te starten.

Kunstfladder

10 juli 2022

De Kunstfladder is een kunstmarkt die elk jaar gehouden wordt op de tweede zondag van juli. De markt vindt plaats op twee centrale pleinen in hartje Venray: het Schouwburgplein en het Henseniusplein. De kunstmarkt is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken!!!
De bezoeker van de kunstmarkt kan genieten van een gevarieerd aanbod van kunst: van schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, tot mozaiek, sieraden, en textielkunst. Men kan zich verwonderen, zich laten betoveren of zich laten inspireren, maar natuurlijk ook een kunstwerk kopen. Verscheidene kunsternaars werken live tijdens de markt en geven daarbij graag uitleg aan de bezoeker over hoe hun kunst tot stand komt.
Maar er is meer dan alleen kunst! Elk jaar zijn er passende optredens op muziek- en dansgebied die de sfeer van de kunstmarkt verhogen. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken.
Daarmee is de Kunstfladder is aantrekkelijk voor jong en oud en naast een must voor de kunstliefhebber ook een leuk uitje voor het hele gezin. De entree en het parkeren is gratis.

Zondag 20 augustus 2023 organiseert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Kasteel Eijsden de CASTLE FAIR.

De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale kasteel Eijsden en genieten van een ontspannend moment!

Vanaf 11.00 uur kunt u genieten van kunst in vele vormen. Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoonstellen in de tuinen van Kasteel Eijsden.

De entree voor de Castle Fair is € 2,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is in ruime mate aanwezig in de Graaf de Geloeslaan.

Kerstmarkt Thorn
10 dec 2023

De Kerstmarkt in Thorn is de laatste 27 jaar uitgegroeid tot de grootste en meest sfeervolle in Midden-Limburg. De prachtige oude historische kern van Thorn is volledig in kerstsfeer ingericht. In de circa 70 stands kan de bezoeker kiezen uit een uitgebreid assortiment kerstdecoraties, handgemaakte sieraden, antiek, luxe kerstcadeaus, keramiek, tuindecoraties en nog veel meer.
Er zal sfeervolle muziek klinken en u wordt meegenomen terug naar de tijd van Dickens en Scrooge in de straten van Thorn.
Een onvergetelijke kerst in Thorn
De Kerstmarkt vindt plaats op zondag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur in de Historische kern van Thorn.
Entree: 3,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)
Tip: Neem contant geld mee, u kunt aan de entree en bij de meeste stands niet pinnen!

Ook dit jaar rijdt er weer een paardentram met prachtige paarden ervoor!

Adres

Horsterweg 174
5928 NE Blerick

Route

06-27388321 of
06-21843408

OpeningstijdenAtelier – winkel zijn alleen open als de vlag “open – welkom” buiten staat of na telefonische afspraak.


Informatie

Privacy beleid

Atelier van den Burg


Graag verwelkomen wij u in Atelier van den Burg.

U kunt bij ons verschillende workshops volgen.

Daarnaast maken we graag in opdracht producten voor u, we kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

© 2023 Keramiek van Marieke en Emiel ® Alle rechten voorbehouden.