kunstmarkt

Wij nemen regelmatig deel aan verschillende kunstevenementen en markten in de regio. Door Corona zijn het afgelopen jaar veel bijeenkomsten en markten niet door gegaan. Voor 2022 hebben we al een paar uitnodigingen ontvangen voor kunstmarkten. Nu de regels het weer toelaten hopen wij u daar weer te ontmoeten.


datumnaam en plaats markt
5 juni 2022Kiwanes Fête des Arts Roermond
10 juli 2022Kunstfladder Venray
21 augustus 2022Castle Faire Eijsden
3 september 2022Kunstmarkt Melieve Roermond
11 september 2022Winandusmarkt Catsop
klik op de marktnaam voor verdere info

5 juni 2022

Kiwanes Fête des Arts te Roermond

We hopen in 2022 onze 18e Fête des Arts te mogen organiseren. Via de website en Facebook wordt u op de hoogte gehouden. De markt vindt weer plaats in de historische Voorstad Sint Jacob.
Op en rond het pittoreske pleintje bij de Steenen Brug en in de aangrenzende straten bieden kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland in 50 marktkramen een grote verscheidenheid kunst aan. In galerie “Het Achterhoes” exposeren verrassende kunstenaars. Restaurant Toff zorgt voor gezellige terrassen en passend muzikaal entertainment.
Entree voor kunstmarkt Fête des Arts bedraagt € 2,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).
De opbrengst van het Kiwanis Fête des Arts is bestemd voor de goede doelen welke gesteund worden door Kiwanis Club Roermond.


Kunstfladder

10 juli 2022

De Kunstfladder is een kunstmarkt die elk jaar gehouden wordt op de tweede zondag van juli. De markt vindt plaats op twee centrale pleinen in  hartje  Venray: het Schouwburgplein en het Henseniusplein. De kunstmarkt is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken!!!
De bezoeker van de kunstmarkt  kan genieten van een gevarieerd aanbod van kunst: van  schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, tot mozaiek, sieraden, en textielkunst. Men kan zich verwonderen, zich laten betoveren of zich laten inspireren, maar natuurlijk ook een kunstwerk kopen. Verscheidene kunsternaars werken live tijdens de markt en geven daarbij graag uitleg aan de bezoeker over hoe hun kunst tot stand komt.
Maar er is meer dan alleen kunst! Elk jaar zijn er  passende optredens op muziek- en dansgebied die de sfeer van de kunstmarkt verhogen. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken.
Daarmee is de Kunstfladder is aantrekkelijk voor jong en oud en naast een must voor de kunstliefhebber ook een leuk uitje voor het hele gezin. De entree  en het parkeren is gratis.


Zondag 21 augustus 2022 organiseert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Kasteel Eijsden de CASTLE FAIR.

De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale kasteel Eijsden en genieten van een ontspannend moment!

Vanaf 11.00 uur kunt u genieten van kunst in vele vormen. Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoonstellen in de tuinen van Kasteel Eijsden.

De Castle Fair is gratis te bezoeken. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is in ruime mate aanwezig in de Graaf de Geloeslaan.


De 22ste Kunstmarkt van Stichting Melieve
Op zaterdag 3 september 2022 organiseert Stichting Melieve voor de 22ste keer
van 10:00 tot 17:00 uur de inmiddels zeer bekende kunstmarkt voor amateurs
op het mooie Munsterplein in Roermond.
Meer dan dertig deelnemers laten een grote diversiteit van kunstvormen zien.
U bent harte welkom.
De entree is gratis.


De Winandusmarkt 2022 is op zondag 11 september

Het gehucht Catsop, horend bij het dorp Elsloo (LB), staat iedere twee jaar op de tweede zondag van september in het teken van de Winandus Markt Catsop. Een kunstmarkt die inmiddels bekend staat om zijn kwaliteit en diversiteit. De kunstenaars komen zowel uit de regio als ver daarbuiten en presenteren hun werk op stands in een van de sfeervolle straten, authentieke binnenplaatsen en rondom het pittoreske ‘pleintje Op de Dries’. Het bijzondere ‘Place du Tetre’ gevoel komt hier tot leven!
Welk gehucht of buurtschap kan bogen op 4 kunstwerken op het compacte en gezellige parcours. En als u weet dat omroep L1 dit parcours op de lijst heeft staan voor de Einzelgängeroptocht in enig jaar, dan is een bezoek meer dan waard en weet u dat het heel gezellig wordt: