Op 20 mei 2024 organiseert de Kunstkring Maasvallei voor de tweede maal een kunstroute in Venlo.
Via een kaartje kunt u de route volgen met alle deelnemende kunstenaars.
Meer info volgt binnenkort.
Wil je, als kunstenaar of kunstenares, meedoen met de kunstroute, meld je dan aan middels een mailtje aan kunstkring-maasvallei@ziggo.nl

In 2004 is er door een stel enthousiaste kunstenaars een groep gevormd om de kunst in de gemeente Echt-Susteren e.o. te bevorderen. Dit middels het organiseren van een kunstmarkt, exposities etc. In 2010 heeft dit geleid tot oprichting van de Stichting Kunstgroep Swentibold Susteren.
De laatste jaren is de kunstmarkt en kunstroute flink gegroeid zowel wat betreft deelnemers als ook bezoekend publiek. Door de euregionale ligging van Susteren is een flinke toename te constateren van deelnemers-kunstenaars uit Duitsland en België.
Noteer de datum, 2 juni 2024, Kunstmarkt Swentibold Susteren.

Op zondag 30 juni 2024 zal de Botanische Tuin in Kerkrade opnieuw het decor zijn voor het kunst- en muziekevenement ‘Kunst in de Tuin’.  De Botanische Tuin Kerkrade, sinds 2000 een Rijksmonument, wordt traditiegetrouw iedere laatste zondag van juni door muziekvereniging St. Callistus omgetoverd tot een sfeervolle, kleinschalige kunstmarkt waar zo’n 50 exposanten hun werk tonen.
Diverse muziekgezelschappen zorgen gedurende de dag voor een passende muzikale omlijsting.
Voor de bezoekers wordt er een gezellig terras ingericht, zodat ook de inwendige mens niets tekort komt. Voor de toegang tot Kunst in de Tuin wordt entree geheven. Dit resulteert in een enthousiast en geïnteresseerd publiek dat graag het gesprek aangaat met de exposanten om meer te weten te komen over bijv. de achtergrond en gebruikte technieken van de getoonde werken. Jaarlijks vinden vele kunstwerken een nieuw thuis, vaak al tijdens het evenement maar ook tijdens afspraken achteraf naar aanleiding van Kunst in de Tuin..

zondag 7 juli 2024
Op de dag van het festival vormen kleurrijke kramen het Limburgse decor, gevuld met kunst en creativiteit, een mengelmoes van technieken, ideeën en creaties, gemaakt door mensen met hart voor de kunstzinnige sector. Van heinde en verre weet men intussen Rimburg te vinden, zowel de “doorgewinterde” deelnemers als “nieuwe” deelnemer. De balans is hierdoor goed en iedereen voelt zich tijdens het festival helemaal thuis in het mooiste plekje van Landgraaf. Het Festival des Arts is meer dan kunst alleen.

14 juli 2024
De Kunstfladder is een kunstmarkt die elk jaar gehouden wordt op de tweede zondag van juli. De markt vindt plaats op twee centrale pleinen in hartje Venray: het Schouwburgplein en het Henseniusplein. De kunstmarkt is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken!!!
De bezoeker van de kunstmarkt kan genieten van een gevarieerd aanbod van kunst: van schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, tot mozaiek, sieraden, en textielkunst. Men kan zich verwonderen, zich laten betoveren of zich laten inspireren, maar natuurlijk ook een kunstwerk kopen. Verscheidene kunsternaars werken live tijdens de markt en geven daarbij graag uitleg aan de bezoeker over hoe hun kunst tot stand komt.
Maar er is meer dan alleen kunst! Elk jaar zijn er passende optredens op muziek- en dansgebied die de sfeer van de kunstmarkt verhogen. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken.
Daarmee is de Kunstfladder is aantrekkelijk voor jong en oud en naast een must voor de kunstliefhebber ook een leuk uitje voor het hele gezin. De entree en het parkeren is gratis.

Zondag 18 augustus 2024 organiseert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Kasteel Eijsden de CASTLE FAIR.
De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale kasteel Eijsden en genieten van een ontspannend moment!
Vanaf 11.00 uur kunt u genieten van kunst in vele vormen. Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoonstellen in de tuinen van Kasteel Eijsden.
De entree voor de Castle Fair is € 2,50 (kinderen t/m 12 jaar gratis). Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is in ruime mate aanwezig in de Graaf de Geloeslaan.

Zondag 8 september 2024 Kunst in het groen in Velden
Plantencentrum Velden, Vorstweg 6.
Op 8 september 2024 van 10-17 uur willen we eindelijk voor de derde keer Kunst in ’t Groen’ organiseren: onze eigen Kunstmarkt. De eerste en succesvolle editie dateert alweer van 2018 en de na-corona-editie in 2022 was wederom erg geslaagd. En nu gaan we dus proberen om dit succes te evenaren! De kunst wordt gepresenteerd tussen het groen en in kraampjes tussen het groen: de mogelijkheden hiervoor zijn groot en in overleg te bepalen. Het geheel zal wederom een gevoel uitstralen van een mediterrane markt, waarop men onder genot van een lekker hapje en drankje rond kan struinen tussen de kraampjes en kunstvoorwerpen.

8 december 2024
De Kerstmarkt in Thorn is de laatste 28 jaar uitgegroeid tot de grootste en meest sfeervolle in Midden-Limburg. De prachtige oude historische kern van Thorn is volledig in kerstsfeer ingericht. In de circa 70 stands kan de bezoeker kiezen uit een uitgebreid assortiment kerstdecoraties, handgemaakte sieraden, antiek, luxe kerstcadeaus, keramiek, tuindecoraties en nog veel meer.
Er zal sfeervolle muziek klinken en u wordt meegenomen terug naar de tijd van Dickens en Scrooge in de straten van Thorn.
Een onvergetelijke kerst in Thorn
De Kerstmarkt vindt plaats op zondag 8 december van 11.00 tot 17.00 uur in de Historische kern van Thorn.
Entree: 3,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis)
Ook dit jaar rijdt er weer een paardentram met prachtige paarden ervoor!

Adres

Horsterweg 174
5928 NE Blerick

Route

06-27388321 of
06-21843408

OpeningstijdenAtelier – winkel zijn alleen open als de vlag “open – welkom” buiten staat of na telefonische afspraak.


Informatie

Privacy beleid

Atelier van den Burg


Graag verwelkomen wij u in Atelier van den Burg.

U kunt bij ons verschillende workshops volgen.

Daarnaast maken we graag in opdracht producten voor u, we kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

© 2023 Keramiek van Marieke en Emiel ® Alle rechten voorbehouden.