Kiwanes Fête des Arts te Roermond

We hopen op 28 mei 2023 onze 19e Fête des Arts te mogen organiseren. Via de website en Facebook wordt u op de hoogte gehouden. De markt vindt weer plaats in de historische Voorstad Sint Jacob.
Op en rond het pittoreske pleintje bij de Steenen Brug en in de aangrenzende straten bieden kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland in 50 marktkramen een grote verscheidenheid kunst aan. In galerie “Het Achterhoes” exposeren verrassende kunstenaars. Restaurant Toff zorgt voor gezellige terrassen en passend muzikaal entertainment.
Entree voor kunstmarkt Fête des Arts bedraagt € 2,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).
De opbrengst van het Kiwanis Fête des Arts is bestemd voor de goede doelen welke gesteund worden door Kiwanis Club Roermond.

Kunstmarkt Swentibold Susteren

In 2004 is er door een stel enthousiaste kunstenaars een groep gevormd om de kunst in de gemeente Echt-Susteren e.o. te bevorderen. Dit middels het organiseren van een kunstmarkt, exposities etc. In 2010 heeft dit geleid tot oprichting van de Stichting Kunstgroep Swentibold Susteren.

Jaarlijks wordt op de eerste zondag van juni de Kunstmarkt gehouden in de Beeldentuin gelegen aan Op de Wallen. Deze omgeving net achter de Amelbergabasiliek in Susteren is erg geschikt om er deze markt te houden, het heeft een speciale sfeer.

Ze zijn begonnen met de eerste kunstmarkt speciaal voor de kunstenaars van de oorspronkelijke gemeente Susteren en de daarop volgende kunstmarkten zijn er kunstenaars van buiten onze gemeente bijgekomen. De laatste jaren is de kunstmarkt en kunstroute flink gegroeid zowel wat betreft deelnemers als ook bezoekend publiek. Door de euregionale ligging van Susteren is een flinke toename te constateren van deelnemers-kunstenaars uit Duitsland en België.
De komende editie zal plaatsvinden op 4 juni 2023,

Kunstfladder

10 juli 2022

De Kunstfladder is een kunstmarkt die elk jaar gehouden wordt op de tweede zondag van juli. De markt vindt plaats op twee centrale pleinen in hartje Venray: het Schouwburgplein en het Henseniusplein. De kunstmarkt is bedoeld om kunstenaars de mogelijkheid te bieden zichzelf met hun kunstwerken te presenteren en om iedereen als bezoeker hiermee kennis te laten maken!!!
De bezoeker van de kunstmarkt kan genieten van een gevarieerd aanbod van kunst: van schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, edelsmeedkunst, glaskunst, tot mozaiek, sieraden, en textielkunst. Men kan zich verwonderen, zich laten betoveren of zich laten inspireren, maar natuurlijk ook een kunstwerk kopen. Verscheidene kunsternaars werken live tijdens de markt en geven daarbij graag uitleg aan de bezoeker over hoe hun kunst tot stand komt.
Maar er is meer dan alleen kunst! Elk jaar zijn er passende optredens op muziek- en dansgebied die de sfeer van de kunstmarkt verhogen. Kinderen kunnen zich gratis laten schminken.
Daarmee is de Kunstfladder is aantrekkelijk voor jong en oud en naast een must voor de kunstliefhebber ook een leuk uitje voor het hele gezin. De entree en het parkeren is gratis.

Zondag 20 augustus 2023 organiseert Koninklijke Harmonie Sainte Cécile Eijsden in Kasteel Eijsden de CASTLE FAIR.

De prachtige tuinen van kasteel Eijsden vormen het sprookjesachtige decor voor de Castle Fair die garant staat voor een sfeervolle ambiance en allure waarin kunst, muziek en een hapje en drankje een belangrijke rol spelen. Kortom lekker struinen langs de vele standjes op het voorplein en in de tuinen van het monumentale kasteel Eijsden en genieten van een ontspannend moment!

Vanaf 11.00 uur kunt u genieten van kunst in vele vormen. Een groot aantal lokale en regionale professionele kunstenaars zullen hun mooiste creaties tentoonstellen in de tuinen van Kasteel Eijsden.

De Castle Fair is gratis te bezoeken. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is in ruime mate aanwezig in de Graaf de Geloeslaan.

Adres

Horsterweg 174
5928 NE Blerick

Route

06-27388321 of
06-21843408

OpeningstijdenAtelier – winkel zijn alleen open als de vlag “open – welkom” buiten staat of na telefonische afspraak.


Informatie

Privacy beleid

Atelier van den Burg


Graag verwelkomen wij u in Atelier van den Burg.

U kunt bij ons verschillende workshops volgen.

Daarnaast maken we graag in opdracht producten voor u, we kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

© 2023 Keramiek van Marieke en Emiel ® Alle rechten voorbehouden.