workshops

Als je het leuk vindt om met klei te werken, kom dan bij ons een workshop volgen. Je bent alleen of met een groepje (maximaal 4 personen) van harte welkom.
De workshops zijn ideaal voor groepjes vrienden, familie of buren, met altijd volop persoonlijke aandacht. Een originele activiteit, waarin je iets nieuws ontdekt en gezellig samen kunt zijn. Natuurlijk wordt er gezorgd voor koffie of thee met iets lekkers.


Het glazuren van een werkstuk is geen eenvoudige techniek en daarom hebben wij ervoor gekozen om de glazuur zelf op te brengen zodat iedereen met een mooi resultaat na een workshop naar huis gaat.

Mocht er geen workshop tussen staan naar je keuze, neem dan s.v.p. contact met ons op om te zien wat er nog meer mogelijk is.

Lees ook de reacties op eerdere workshops


Workshop vogelhuisje maken

De bol (de basis) staat klaar als je komt en je kunt de rest naar eigen creativiteit invullen. Je kunt er een leuke kroon op maken of een gekke kuif met grappige ogen. Alles naar eigen inzicht, maar er zijn ook malletjes beschikbaar om je op weg te helpen. Hoe creatiever je bent hoe mooier hij wordt.
Aan het eind van de workshop kun je de kleur kiezen waarmee we jouw vogelhuisje zullen glazuren. Het glazuren gebeurt nadat het werkstuk helemaal droog is en voor de eerste keer is gebakken. Na het glazuren wordt het stuk nogmaals gebakken. Daarna krijg je een mailtje dat het werkstuk kan worden afgehaald.
Heb je nog nooit met klei gewerkt dan is dat voor het maken van het vogelhuisje geen enkel probleem. Alles wordt uitgelegd en het is niet moeilijk om te maken.


Duur van de workshop:

3 uur met een uitloop van een half uur (ochtend of middag).
Maximaal aantal personen: 4.
Prijs voor de workshop : € 35,00 per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers, materiaal en tweemaal bakken.

aanmelden
enkele voorbeelden

Workshop windlicht of sfeerlicht maken

De bol (de basis) staat klaar als je komt en je kunt de rest naar eigen creativiteit invullen. Je kunt op de bol je eigen creativiteit los laten. Alles naar eigen inzicht, maar er zijn ook malletjes beschikbaar om je op weg te helpen. Hoe creatiever je bent, hoe mooier hij wordt.
Aan het eind van de workshop kun je de kleur kiezen waarmee we jouw windlicht of sfeerbol zullen glazuren. Het glazuren gebeurt nadat het werkstuk helemaal droog is en voor de eerste keer is gebakken.
Na het glazuren wordt het stuk nogmaals gebakken. Daarna krijg je een mailtje dat het werkstuk kan worden afgehaald.
Heb je nog nooit met klei gewerkt dan is dat voor het maken van een windlicht of sfeerlicht geen enkel probleem. Alles wordt uitgelegd en het is niet moeilijk om te maken.


Duur van de workshop:

3 uur met een uitloop van een half uur.
Maximaal aantal personen: 4
Prijs voor de workshop : € 45,00 per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers, materiaal en tweemaal bakken.

aanmelden
enkele voorbeelden

Workshop kip of vogel maken

De bol (de basis) staat klaar als je komt en je kunt de rest naar eigen creativiteit invullen. Je kunt er een vleugels aanmaken of een gekke kuif met grappige ogen. Alles naar eigen inzicht, maar er zijn ook malletjes beschikbaar om je op weg te helpen. Hoe creatiever je bent, hoe mooier hij wordt.
Aan het eind van de workshop kun je de kleur kiezen waarmee we jouw vogel of kip zullen glazuren. Het glazuren gebeurt nadat het werkstuk helemaal droog is en voor de eerste keer is gebakken.
Na het glazuren wordt het stuk nogmaals gebakken. Daarna krijg je een mailtje dat het werkstuk kan worden afgehaald.
Heb je nog nooit met klei gewerkt dan is dat voor het maken van een kip of vogel geen enkel probleem. Alles wordt uitgelegd en het is niet moeilijk om te maken.


Duur van de workshop:

3 uur met een uitloop van een half uur.
Maximaal aantal personen: 4
Prijs voor de workshop : € 45,00 per persoon incl. een kopje koffie of thee met iets lekkers, materiaal en tweemaal bakken.

aanmelden
enkele voorbeelden

Ingekomen reacties

VanChristel Tomassen
datum1 maart 2022
Review na de gevolgde workshop:
Was de workshop naar je zin?
Zeker
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Heel mooi
Nog tips voor volgende workshops voor ons?
Nee
Graag een review over de workshop
Gezellige sfeer, kleinschalig, leuk om te doen.
VanIneke Lamber
datum8 december 2020
Hoi Marieke en Emiel

Wil nog even reageren op de gezellige en leerzame workshop die ik bij jullie gevolgd heb, in een woord GEWELDIG…..ben ook heel verrast en enthousiast over het eindresultaat, mijn windlicht mag er wezen!!!!
Verder jullie passie en gedrevenheid die uit al jullie werkstukken naar voren komen maken dat ik meer wil creeren bij jullie in jullie gezellige atelier, zie uit naar een mogelijk volgend project(je)…. jullie zijn met hart en ziel scheppend en creerend bezig, en dat zie je in jullie eindproducten….chapeau!!
bedankt ook voor de lekker appeltaart en kopjes thee, zij maken van deze middag een ontspannen(!) uitje.
Nogmaals bedankt en tot een volgende keer!
Lieve groet Ineke