Welkom bij onze betoverende kleiworkshops, waar creativiteit en gezelligheid samenkomen! Of je nu een individu bent met een passie voor klei of een groepje van maximaal 4 à 5 personen, bij ons ben je van harte welkom. Onze workshops zijn perfect voor vriendengroepen, families of buurtgenoten, en bieden een unieke ervaring met persoonlijke aandacht.

Ontdek de kunst van vormgeven met klei en laat je creativiteit de vrije loop. Onze missie is om jou de mogelijkheden van kleisculpturen te laten ontdekken, terwijl je geniet van een ontspannen en gezellige sfeer.

Tijdens de pauze van de workshop zorgen wij voor koffie of thee met iets lekkers.

Na het vormgeven breng je zelf onderglazuur aan in de gewenste kleuren. Vervolgens nemen wij het stokje over: we voorzien je werk na de eerste bakronde van een transparante glazuurlaag voor de prachtige glans en bakken het geheel nogmaals. Het resultaat? Een schitterend kunstwerk dat je trots mee naar huis kunt nemen.

Kom en beleef samen met ons de magie van klei!

Workshop “dikke dame”

Wij zijn verheugd om onze nieuwste workshop aan te kondigen: “Boetseren van een Dikke Dame”. Deze unieke ervaring biedt jou de kans om je creatieve vaardigheden te verkennen en tegelijkertijd plezier te hebben met een inspirerend thema. Ontdek de kunst van het boetseren.

Waarom deelnemen aan deze workshop?

1. Leer de kunst van het boetseren en geef vorm aan een levendige “Dikke Dame”. Ontdek de schoonheid van het werken met klei en geef je eigen draai aan dit boeiende personage.

2. Geniet van een ontspannen omgeving tijdens de workshop. Of je nu een beginnende kunstenaar bent of al ervaring hebt, iedereen is welkom.

3. De workshop is verdeeld over twee ochtenden of middagen – één voor het boetseren en één voor het onderglazuren. Deze aanpak biedt je de tijd om te genieten van elke fase van het creatieve proces zonder haast.

4. Tijdens beide sessies zorgen wij voor heerlijke koffie en thee, vergezeld van iets lekkers. Een perfecte manier om even te ontspannen en te socializen met medekunstenaars.

Details van de Workshop:

– Data: in overleg, twee ochtenden of twee middagen, of één ochtend en één middag.

– Tijden: van 9.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur

– Totaalprijs: € 75,= dat is inclusief materiaal, onderglazuur, tweemaal bakken

Om deel te nemen aan deze boeiende workshop klik op de knop “nu inschrijven” en vul het aanmeldformulier in.

Wacht niet langer en ontdek de kunstenaar in jezelf! We kijken ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke creatieve reis te beginnen.


NIEUW – Workshop handgevormde kopjes en schoteltjes

Stap in de wereld van creativiteit en ambacht met onze nieuwe workshop: “Eigen Handgevormde Kopjes en Schoteltjes”!

Heb je ooit die prachtige kopjes en schoteltjes op Instagram en Pinterest bewonderd en gedacht: “Dat wil ik ook kunnen maken”? Nou, nu is je kans! Met onze workshop leer je hoe je deze schattige en unieke stukken kunt creëren, helemaal naar jouw smaak.

Tijdens de workshop ga je aan de slag met een bol klei en je eigen handen om vanuit een ‘duimpotje’ je eigen kopje te vormen. Of je nu een apart oortje wilt toevoegen, een voetje onder het kopje wilt hebben, of een leuk motief wilt creëren, alles is mogelijk!

Eenmaal gevormd, kun je je kopjes en schoteltjes personaliseren met prachtige decoraties van onderglazuur, helemaal volgens jouw stijl en voorkeuren.

En het beste van alles? Na het drogen worden je creaties tweemaal gebakken – voor de tweede bakronde krijgt je creatie een extra vleugje glans met een transparante glazuurlaag.

Praktische informatie:

Duur van de workshop: 3 uur

Prijs: € 35,00 per persoon (inclusief klei, onder(glazuur), tweemaal bakken en natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers)

Waar wacht je nog op? Laat je creativiteit de vrije loop en schrijf je vandaag nog in voor een onvergetelijke ervaring in onze workshop!

Workshop sfeer- of windlicht

Heb jij altijd al eens je eigen unieke windlicht of sfeerlicht willen creëren? Dan is onze workshop ‘Sfeer- of Windlicht’ absoluut iets voor jou! Laat je inspiratie de vrije loop en ontdek de magie van klei terwijl je ondergedompeld wordt in een gezellige en ontspannen sfeer.
Bij aanvang staat de basis, de bol, al voor je klaar. Vanaf dat moment is het helemaal aan jou om jouw artistieke visie tot leven te brengen. Laat je creativiteit de vrije loop en geef de bol vorm zoals jij dat wilt. Voor wie wat houvast nodig heeft, zijn er malletjes beschikbaar om je op weg te helpen. Hier geldt: hoe creatiever je bent, hoe mooier het resultaat!Na het kleien voeg je zelf de onderglazuur in kleur toe, waarna we het kunstwerk voor de eerste keer bakken. Vervolgens brengen we een transparante glazuur aan voor dat extra beetje glans, waarna het stuk nogmaals de oven in gaat. Zodra jouw meesterwerk is afgebakken, ontvang je een mailtje en kun je jouw creatie komen ophalen.

Ook als je nog nooit eerder met klei hebt gewerkt, is dat geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat de workshop voor iedereen toegankelijk is. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, en je zult zien dat het maken van een windlicht of sfeerlicht helemaal niet moeilijk is.

Praktische informatie:

– Duur van de workshop: 3 uur met een uitloop van een half uur.

– Maximaal aantal deelnemers: 4 personen.

– Prijs: € 45,00 per persoon, inclusief klei, (onder)glazuur, tweemaal bakken, en een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Schrijf je snel in en ontdek de voldoening van het zelf maken van een uniek sfeer- of windlicht. Laat je creatieve vonk overslaan en reserveer jouw plek voor deze boeiende workshop!Enige creaties uit workshops


Cadeaubon

Op zoek naar een geschenk waar iemand écht blij van wordt? Overweeg dan een cadeaubon van Atelier van den Burg! Een cadeaubon is perfect voor elke gelegenheid, of het nu voor Kerst, een verjaardag of een speciale date is.

Hoe werkt het?

1. Klik op de onderstaande button en vul eenvoudig de bestelbon in.

2. Maak de keuze tussen één van onze inspirerende workshops of bepaal zelf het gewenste bedrag voor de cadeaubon.

3. Kies voor betaling per factuur of gemakkelijk via een “tikkie”.

4. Vermeld de naam van de gelukkige ontvanger van de cadeaubon.

5. Voeg eventueel een persoonlijke boodschap toe die we op de cadeaubon kunnen vermelden.

Zodra alle keuzes zijn gemaakt, gaan wij aan de slag! Wij creëren een persoonlijke cadeaubon die wij vervolgens per e-mail naar jou toesturen.

De cadeaubon is maar liefst 6 maanden geldig, zodat de ontvanger voldoende tijd heeft om een geschikte workshop uit te kiezen en creatief aan de slag te gaan.

Maak iemands dag speciaal met een cadeaubon van Atelier van den Burg. Klik snel op de button en geef het geschenk van creativiteit en plezier!

Kerst workshop

Wat is er beter dan het creëren van een prachtig kerststuk in jouw eigen stijl en kleurenpalet van keramiek? Duik met ons mee in de kerstsfeer tijdens een gezellige ochtend of middag, waarbij je de vrijheid hebt om je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nu alleen komt of met een groepje (maximaal 4 personen), je bent van harte welkom om samen met ons in de feestelijke kerstsfeer te genieten.

De workshop is ideaal voor vriendengroepen, families of buren, waarbij we altijd zorgen voor voldoende persoonlijke aandacht. Vanaf 1 oktober tot 15 december kan je deze unieke ervaring boeken. Tijdens de workshop ga je aan de slag met klei en maak je bijvoorbeeld een kerstboom, een engel, een sneeuwman, een schaaltje, een sfeerlicht of… iets anders waar je hart naar uitgaat. De mogelijkheden zijn eindeloos met klei!


Zelfs als je geen ervaring hebt, is dat geen enkel probleem! Na het kleien breng je zelf de onderglazuur in kleur aan. Zodra het stuk is gedroogd en voor de eerste keer is gebakken, voorzien wij het van een laag transparant glazuur voor een prachtige glans. Daarna volgt een tweede bakronde. Na ongeveer 2 à 3 weken, afhankelijk van de droogtijd, kan je jouw meesterwerk ophalen.

De kosten voor deze betoverende workshop van 3 uur bedragen slechts € 45,00. Dit is inclusief klei, (onder)glazuur, tweemaal bakken van het werkstuk, én natuurlijk een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers.

Reserveer snel jouw plek en maak van deze kerst een creatieve en onvergetelijke ervaring. Samen gaan we iets magisch creëren!

Ingekomen reacties

Hilda Cuijpers
11 mei 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Jazeker
Graag een review over de workshop: Was een heel gezellige middag. Had wel last van mijn rug na afloop. Hele middag gestaan Resultaat was ook mooi

Diana Claus
7 mei 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Erg leuke vrolijke kippetjes gemaakt Graag een review over de workshop: Leuke, kleinschalige workshop waar je de fantasie mag gebruiken om er wat leuks van te maken. Fijn dat er begeleiding bij is, ze geven tips en mocht je t even niet weten voorbeelden. We zijn blij met onze vrolijke kippetjes. We wachten met smart op de kerstworkshop om n paar leuke kerstmannen te kunnen maken.

Annelies Breeman
3 mei 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Kip.
Graag een review over de workshop:
In een gemoedelijke sfeer kennis gemaakt met keramiek. Een hart voor hun passie & heldere uitleg & ondersteuning waar nodig. Heb ik met veel plezier deze workshop bij gewoond. Dankjewel voor de fijne workshop. Raad het iedereen aan om het is te proberen.

Lara Schout
3 mei 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Jazeker, ben er blij mee
Graag een review over de workshop: Heerlijk om te doen, ontspanning voor ons voor mij en mij twee zussen. Deskundige hulp en goed resultaat. Als het aan mij ligt kom ik volgend jaar weer een kip of vogel kleien! 🙂


Nathalie Classen
3 april 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja
Graag een review over de workshop: Hele leuke workshop waarbij je eigen fantasie de vrije loop kunt laten gaan met deskundige adviezen en tips.Françoise van Munster
28 maart 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken? Ja sfeer/windlicht.
Graag een review over de workshop:
Ik heb samen met twee vriendinnen een windlicht gemaakt. Je wordt goed geholpen door Marieke en Emiel ook al heb je geen kennis van met klei werken. Je krijgt tijdens de workshop nog thee/koffie met lekker stukje gebak. Het was een leuke en gezellige activiteit om samen te doen. Het windlicht is ook erg mooi geworden. Ik kom graag terug om nog iets anders te maken bv een dikke dame.

Lucy Ficker
25 maart 2024

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja, het is een leuke ‘dikke dame’ geworden.
Graag een review over de workshop: Het was een leuke en leerzame workshop. Goed verzorgd, met goede begeleiding, duidelijke uitleg en tips. Een aanrader om dit nog eens te doen.


Julia Klein
27 februari 2024
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Zeker!
Graag een review over de workshop: Leuke workshop in een knus atelier waarbij er veel ruimte is voor vragen en gezelligheid!


Katja Sporken
27 februari 2024

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Enig!
Graag een review over de workshop:
Was samen met mijn zussen, nichtje en vriendin. We hebben heerlijk samen aan onze creaties gewerkt, met waar nodig deskundig advies en hulp. Kortom erg leuk en zeker een aanrader!Esther Klein
25 februari 2024

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja, het resultaat is bijzonder leuk geworden.
Graag een review over de workshop:
Het was een heel gezellige en leuke workshop. Emiel en Marieke geven op een ontspannen manier uitleg en desgewenst geven ze advies en tips.
Een hele geslaagde ochtend. We komen graag nog een keer iets maken!

Regina Erkens
24 februari 2024

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Best wel….
Graag een review over de workshop: Hallo samen! Ik wil mij ook bij jullie bedanken voor de gezellig middag! Ik wist niet wat ik kon verwachten maar het was echt de moeite waard. Het sfeerlicht , het eindprodukt, staat nu hier bij mij…. ben er blij mee!! Vooral veel dank voor jullie geduld! Zo’n middag is voor herhaling vatbaar! De groetjes.

Monique & Franc van Baar
20 december 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja boven verwachting 😁
Graag een review over de workshop:
We werden vriendelijk ontvangen voor onze workshop kip of vogel maken. Met wat uitleg en adviezen konden we aan de slag. Het was erg leuk en gezellig om te doen. Vandaag de super leuke en mooie eindresultaten opgehaald. We zijn er erg blij mee. Ze krijgen een mooi plaatsje!

Ingrid Gerbrands
9 december 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja, heel leuk
Graag een review over de workshop:
Marieke en Emiel, wat een leuke mensen en vol passie. Hele leuke workshop gehad. Heel goed verzorgd en met een (beetje) hulp hebben we een fantastische kip gemaakt. Trots op mezelf

Angie Peeters
26 november 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Heb een super leuke kip kunnen maken.
Graag een review over de workshop:
Ben zeer enthousiast over de workshop, vooral omdat we 1 op 1 onze creaties mochten maken. Het was al met al een gezellige middag met mijn lieve vriendin en het echtpaar van den Burg. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt beide voor jullie kundige en vooral gastvrije workshop.

Tanja v.d. Sterren
26 november 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Een super leuke vogel
Graag een review over de workshop:
Super gezellige middag met vriendin gehad bij atelier van de Burg. Persoonlijke een op een begeleider met duidelijke uitleg van 2 super creatieve mensen. Dank nog!

Marjo Dings
14 november 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja..een hele leuke kip
Graag een review over de workshop:
Het was een leuke workshop, met goede begeleiding, ideeën een hele gezellige creatieve middag👍

Yolanda en Marcel van der Sluijs
31 oktober 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja!!
Graag een review over de workshop:
Erg leuk en gastvrij ontvangen. Je ervaart meteen een heerlijke rust. Niet alleen door de workshop en het werken met de klei, maar ook door het contact met Marieke en Emiel.
Zij nemen alle tijd voor je maar je kunt ook duidelijk merken hoe enthousiast ze zelf zijn.
Zeker leuk om te doen. Nogmaals dank

Marian Daemen
1 oktober 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja heel leuk
Graag een review over de workshop:
Zeer leuk ontvangen. Behulpzaam, meedenkend, een hele leuke gezellige workshop. Jammer dat een creatie is ontploft. Maar dat was van tevoren verteld dat, dat mogelijk was. Ze hebben deze zo goed mogelijk proberen te maken.

Ilse Daemen
30 september 2023

Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja!
Graag een review over de workshop:
Super aardige en lieve mensen die deze workshop geven. Goede uitleg en veel hulp! In de pauze een lekker kopje thee met een stuk appeltaart. We konden de creaties al snel ophalen en zijn super tof geworden. Zeker een aanrader om dit eens te doen!

Gertie van den Bemdt
4 augustus 2023


Was de workshop naar je zin?
Erg leuk en gezellig. Heerlijk koffie met cake
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja erg tevreden
Nog tips voor volgende workshops voor ons?
Was prima
Graag een review over de workshop:
Goede uitleg 👍

Annie Wijnands
8 juli 2023


Was de workshop naar je zin?
Het was geweldig, kleine groep en goede begeleiding
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja, ben er wel tevreden mee.

lona van Montfort
4 juli 2023
Was de workshop naar je zin? Het was geweldig!
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ik vind hem prachtig geworden
Nog tips voor een volgende workshops voor ons?
Ik zou er zo geen een kunnen bedenken, jullie hebben het super verzorgd. het tempo van werken was perfect, de begeleiding was super. Je merkt ook goed de passie die jullie hebben.
Graag een review over de workshop.
Ik heb een hele leuke creatieve middag gehad, eens een keer heel wat anders gedaan met super begeleiding erbij, mensen die hier echt hart en passie voor hebben. Het was dan ook tot in de puntjes verzorgd.

Jackeline Nabben
4 juli 2023


Was de workshop naar je zin? Ja erg leuk om te doen, terwijl ik niet zo creatief ben
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Creatie is goed gelukt
Graag een review over de workshop
Erg gastvrije gastheer/vrouw die op een rustige manier uitleg geven en je de ruimte geven voor eigen ideeën. Erg leuk resultaat! Bedankt.

Brigitte Domaniecki
4 juli 2023


Was de workshop naar je zin? Jazeker.
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Geweldig ik heb een leuke kip gemaakt.
Graag een review over de workshop
Het was geweldig. Leuke mensen die ons goed hebben geholpen. Lekker kopje koffie/thee en wat lekkers erbij. Voor mij was het een fijne inspiratie om met klei te werken. Dankjewel hiervoor.

Ingrid van Kleef
4 juli 2023


Was de workshop naar je zin? Was erg leuk. Werd goed uit gelegd wat bedoeling was. Erg gezellig.
Heb je een leuke creatie kunnen maken?
Ja, kip is erg leuk geworden en heeft een mooie plek gekregen.
Graag een review over de workshop
Ga zeker nog een keer doen.

Diana Claus
13 juni 2023


Review na de gevolgde workshop:
Workshop gedaan met moeder en schoonmoeder. Nou ze hebben genoten. Het is kleinschalig, daardoor aandacht en sturing waar nodig. Gezellig 😊
Resultaat mag er ook zijn. Iets waar ze nog lang van na kunnen genieten.
We willen volgend jaar weer, dat zegt genoeg.

Jolijn & Gouke van de Meent
13 juni 2023


Review na de gevolgde workshop:
Was de workshop naar je zin? Zeker!
Heb je een leuke creatie kunnen maken? Ja.
Graag een review over de workshop
Wij gingen als verrassing deze workshop doen, het was even nadenken over wat we wilden maken, maar we werden goed geholpen in het proces. Het was leuk om te werken met klei, en om op onze eigen manier een leuk resultaat te maken..

Van Christel Tomassen
1 maart 2022


Review na de gevolgde workshop:
Was de workshop naar je zin? Zeker
Heb je een leuke creatie kunnen maken? Heel mooi
Nog tips voor volgende workshops voor ons? Nee
Graag een review over de workshop: Gezellige sfeer, kleinschalig, leuk om te doen..

Ineke Lamber
8 december 2020
Hoi Marieke en Emiel
ik wil nog even reageren op de gezellige en leerzame workshop die ik bij jullie gevolgd heb, in een woord GEWELDIG…..ben ook heel verrast en enthousiast over het eindresultaat, mijn windlicht mag er wezen!!!!
Verder jullie passie en gedrevenheid die uit al jullie werkstukken naar voren komen maken dat ik meer wil creeren bij jullie in jullie gezellige atelier, zie uit naar een mogelijk volgend project(je)…. jullie zijn met hart en ziel scheppend en creerend bezig, en dat zie je in jullie eindproducten….chapeau!!
bedankt ook voor de lekker appeltaart en kopjes thee, zij maken van deze middag een ontspannen(!) uitje.
Nogmaals bedankt en tot een volgende keer!
Lieve groet Ineke

Adres

Horsterweg 174
5928 NE Blerick

Route

06-27388321 of
06-21843408

OpeningstijdenAtelier – winkel zijn alleen open als de vlag “open – welkom” buiten staat of na telefonische afspraak.


Informatie

Privacy beleid

Atelier van den Burg


Graag verwelkomen wij u in Atelier van den Burg.

U kunt bij ons verschillende workshops volgen.

Daarnaast maken we graag in opdracht producten voor u, we kunnen samen de mogelijkheden bespreken.

© 2023 Keramiek van Marieke en Emiel ® Alle rechten voorbehouden.